Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ATI (AK-47 Strikeforce) - тунинг за Калашников

Свий
X
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • ATI (AK-47 Strikeforce) - тунинг за Калашников

  04-03-2014, 03:48  Калашников е оръжие, което дотолкова е тествано и пробвано, че е трудно да си представим, сериозно подобрение на конструкцията му. Но пред мен е един комплект с особено високи претенции, за който имам основания да смятам, че ще подобри в значителна степен комфорта, работата с оръжието и неговата ергономичност.

  Карабината, която ще бъде тунингована е полуавтоматична ловна BSR-47- PS производство на АйЕсДи – България ЕООД. Ясно видимо е, че полуавтоматичната карабина е на основата на класически автомат, система Калашников. Конструкцията е преработена в съответствие с изискванията на закона така, че да може да стреля само в полуавтоматичен режим. Характерно за тези карабини е, използването на голяма доза комплектоващи детайли, включително и цеви, които са произведени в добрите години на военно-промишленият комплекс.

  От личните ми наблюдения върху оръжието, имам само позитивни впечатления, които се надявам да бъдат засилени с подмяната на приклада, ложата и полуложата. Определено съм привърженик на класическото решение с несгъваем приклад. Осигурява много по-добро прикладване и стабилен хват, които задължително се отразяват на точността и групираността на стрелбата.

  Основен проблем на класическото решение с несгъваем приклад, е това, че неговата дължина е фиксирана. Дори и ако добавите наставка и точно бъде регулиран според физиологията на стрелеца, смяната на облеклото или добавянето на дебела връхна дреха променят всичко. Да не говорим, че приклада е удобен само за средностатистически физиологични мерки, които в повечето случаи не съвпадат с конкретният собственик на карабината. За мен наставката към приклада, така че да ми е удобен е от порядък на десетина сантиметра.

  Със системата на ATI се декларира промяна и подобрение на няколко параметъра. Първо карабината става много лесно адаптивна към всякакви физиологични мерки, включително и за един и същи стрелец но с различно облекло. При това настройката на дължината става с натискането на бутон за части от секундата. Допълнителна екстра е, възможността приклада да се сгъва настрана, което пък е удобно при съхранение и пренасяне.

  На ложата и полуложата има инсталирани "релси" тип пикантини, така че бързото закачане на фенер, бързомерец, тринога и други такива приспособления, дава възможност оръжието да е много по-функционално и адаптивно.

  Фирмата производител е Advanced Technology International, реномиран производител на тунингови приклади, ложи и други аксесоари за огнестрелни оръжия с различни калибри и конструкция. Интересен, даже бих казал куриозен факт е, декларацията от фирмата че производствените и мощности са изцяло в САЩ - Wisconsin. Нещо рядко срещано в днешни дни.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:Logo.pngПрегледи:1Размер:41.9 КБID:3516

  На пръв поглед изделията са направени добре, качествено и нямат нужда от никаква сериозна механична работа по тях за да се инсталират.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5195.jpgПрегледи:1Размер:188.5 КБID:3517

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5196.jpgПрегледи:1Размер:215.7 КБID:3518

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5197.jpgПрегледи:1Размер:148.6 КБID:3519

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5198.jpgПрегледи:1Размер:173.4 КБID:3520

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5200.jpgПрегледи:1Размер:212.8 КБID:3521

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5201.jpgПрегледи:1Размер:144.9 КБID:3522

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5202.jpgПрегледи:1Размер:212.3 КБID:3523

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5203.jpgПрегледи:1Размер:186.2 КБID:3524

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5204.jpgПрегледи:1Размер:147.2 КБID:3525

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5205.jpgПрегледи:1Размер:220.2 КБID:3526

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5206.jpgПрегледи:1Размер:171.5 КБID:3527


  Следват монтаж, сравнение с други видове приклади, като тегло, ергономика и тегло. Предстоят и сериозни тестове на стрелбището за да се види и практическата полза и промяна след монтажа. За момента впечатленията са отлични.
  Официален вносител за България на Advanced Technology International е фирма АйЕсДи – България ЕООД  VPetrov.photography
Зареждам...
X